Herbata owocowa Granat Nabogato
Opis
Granat jest nietypowym owocem. Jego budowa, duża zawartość pestek, nieoczywisty smak sprawiły, że nie cieszy się największą popularnością w naszym kraju. Jednak bywa wykorzystywany w sałatkach, deserach, napojach czy do dekoracji potraw. Warto poznać jego liczne prozdrowotne właściwości i przekonać się do niego. Granat zawiera duże ilości przeciwutleniaczy, więc pomaga oczyszczać organizm z wolnych rodników, wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwdrobnoustrojowe, poprawia wydolność organizmu i wspomaga pracę serca.
Dostrzegliśmy duży potencjał drzemiący w tym owocu, więc stworzyliśmy herbatkę Granat Nabogato. Użyliśmy granatu aż w 3 odsłonach: suszony, liofilizowany oraz kwiat suszony. Towarzystwo również ma warte uwagi: bogate w witaminę C oraz witaminy z grupy B kwiat hibiskusa, aronię oraz czerwoną porzeczkę kandyzowaną zestawiliśmy z bogatymi w składniki mineralne i bardzo słodkimi niebieskimi rodzynkami Sojagi. W ten sposób uzyskaliśmy napar o pięknym rubinowym kolorze i kwaskowym smaku z nutą granatową. Warto dodać nieco miodu, jeśli ktoś woli nieco słodsze smaki. Polecamy herbatkę owocową Granat Nabogato, aby dodać sobie witamin i dobrego humoru, zwłaszcza gdy za oknem zamiast słońca mamy niebo granatowe.
Waga podstawowa: 50g
SKŁADNIKI HERBATY:
Granat (21%) (granat suszony z pestkami, kwiat granatu, granat liofilizowany), porzeczka czerwona kandyzowana, rodzynki niebieskie Sojagi, kwiat hibiskusa, aronia, aromaty.
PARZENIE HERBATY:
Odmierzyć 2 łyżeczki herbaty na filiżankę (200ml), zalać przegotowaną wodą (~95℃) i pozostawić pod przykryciem, przez około 5 - 8 minut w zależności od oczekiwanej intensywności naparu.
PRZECHOWYWANIE HERBATY:
Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.