świeże herabtyŚwieże kawy i herbaty od producenta.
facebookpinterestinstagramtiktok
Menu
Szukaj
Koszyk

Herbata zielona szwedzka ITEA

Mimo, iż geograficznie nam bliska, wciąż dla wielu pozostaje nieodkryta i tajemnicza. Jak smakuje Skandynawia? Spróbuj kompozycji zielonej herbaty z rosnącymi tam czerwonymi owocami: żurawiną, aronią i wybitnie zdrową jagodą Goji.

Przejdź do pełnego opisu
9,90 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

szt.
Dostępność:
pozycja dostępna
Czas wysyłki: 5 dni

Kod produktu: herbatazielona230

Opis

Mimo, iż geograficznie nam bliska, wciąż dla wielu pozostaje nieodkryta i tajemnicza. Skandynawia przywodzi na myśl głęboki chłód i wieczną zimę, tymczasem w zamian oferuje zapierające dech w piersiach fiordy i przepiękne górzyste tereny, zorze polarne oraz białe noce. W Skandynawii bazuje się na prostych składnikach. Ta herbata jest więc prostą mieszanką rosnących tam owoców żurawiny i aronii, a także niesamowicie zdrowej jagody goji (pełne witamin z grupy B, C i E). Te pięknie czerwone owoce w towarzystwie listków również rosnącej w Skandynawii jeżyny, rozsypane zostały na wysokiej jakości zielonej herbacie Sencha, w rezultacie dając napar o słodkim aromacie. Filiżanka tej herbaty pozostawia na podniebieniu subtelny posmak skandynawskich owoców jeszcze na długo  po wypiciu, tak jak na długo pozostaje zachwyt w sercu każdego, kto odkrył dziewicze piękno Skandynawii.

 

Waga podstawowa 50 g.

 

właściwości herbaty 

WŁAŚCIWOŚCI HERBATY:

 

Napar z pierwszego parzenia ma działanie pobudzające, a z drugiego i trzeciego uspokajające. Wspomaga koncentrację i jasność umysłu. Opóźnia procesy starzenia (silne antyoksydanty). Przyspiesza usuwanie toksyn i ułatwia odchudzanie. Zapobiega nadciśnieniu. Bogata w witaminy B, C i E oraz mikroelementy.

 

pochodzenie herbaty 

POCHODZENIE HERBATY:

 

Chiny, prowincja Zhejian

 

składniki herbaty 

SKŁADNIKI HERBATY:

 

herbata zielona Sencha

żurawina kandyzowana

aronia suszona

jagoda goji

żurawina suszona

aromat

liść jeżyny

 

parzenie herbaty 

PARZENIE HERBATY:

 

Odmierzyć 1 łyżeczkę herbaty na filiżankę (200ml), zalać przegotowaną wodą (70 - 80℃) i pozostawić pod przykryciem, po około 2-3 minutach oddzielić liście od naparu.