Lemoniada na Trawce z Rabarbaru
Opis
Lemoniada uwielbiana jest przez dzieci i dorosłych. Świetnie orzeźwia, gasi pragnienie i zawiera witaminę C. Świetnie smakuje w klasycznym wydaniu oraz z różnymi dodatkami. Właśnie taką urozmaiconą wersję prezentuje Lemoniada na Trawce z Rabarbaru. To jedna z sióstr naszych Lemoniad na Trawce, jednak, jak to siostry, choć podobne, to nie są takie same. W tej wersji bazą również jest trawa cytrynowa. Ma wspaniały rabarbarowo - cytrusowy smak, zawiera witaminę C i witaminy z grupy B, dobrze wpływa na poziom glukozy i cholesterolu we krwi, a także rozjaśnia umysł i poprawia koncentrację. Kluczowy dla smaku tej lemoniady jest rabarbar o swoim oryginalnym delikatnie kwaskowym smaku. Kolejnymi składnikami są mięta i skórka cytrynowa, które dodatkowo orzeźwiają i wzbogacają aromat. Lemoniada wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, szczególnie w wersji cold brew. Lemoniada na Trawce z Rabarbaru to gratka dla miłośników lemoniady. Dzieci ją pokochają za cudowny smak, a dorośli dodatkowo za łatwość przygotowania.
Waga podstawowa: 50g
SKŁADNIKI HERBATY:
Rabarbar kandyzowany, trawa cytrynowa, mięta - liść krojony, skórka cytryny, kwiat hibiskusa, płatki piwonii.
PARZENIE HERBATY:
Odmierzyć 2 łyżeczki herbaty na filiżankę (200ml), zalać przegotowaną wodą (~95℃) i pozostawić pod przykryciem, przez około 5 - 8 minut w zależności od oczekiwanej intensywności naparu.
PRZECHOWYWANIE HERBATY:
Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.