Herbata biała White Monkey
Opis
White monkey to herbata powstała z dwóch pierwszych listków krzewu oraz jego pączków. Liście są długie i ręcznie zwinięte, przypominają łapy białej małpy- stąd jej nazwa White Monkey. Istnieje również legenda jakoby herbata ta była zbierana przez specjalnie wyszkolone małpy. Zostały poddane delikatnemu suszeniu, dzięki czemu zachowały swój srebrzysty meszek. Zyskały uznanie za puszysty jasny wygląd i bladobursztynowy napar, który dają po zaparzeniu. Herbata lubiana ze względu na swoje orzeźwiające, wręcz ochładzające właściwości. Posiada pełny, lekko owocowy, dymny w tle smak. Jest to jedna z najbardziej cenionych herbat na świecie.
Pełny, lekko owocowy, dymny w tle smak pączków herbacianych wraz z 2 pierwszymi listkami. Herbata ręcznie zwijana.
Waga podstawowa 50 g
WŁAŚCIWOŚCI HERBATY:
Ma prozdrowotne, antyoksydacyjne działanie; przyjemnie orzeźwia i delikatnie pobudza. Zapobiega powstawaniu zmian nowotworowych.
POCHODZENIE HERBATY:
Chiny, prowincja Fujian.
PARZENIE HERBATY:
Odmierzyć 1 łyżeczkę herbaty na filiżankę (200ml), zalać przegotowaną wodą (70 - 85℃) i pozostawić pod przykryciem, po około 5 - 7 minutach oddzielić liście od naparu.
Dane techniczne
Z dodatkami | Nie |