Herbata czarna Breakfast Tea
Opis
Anglicy kochają herbatę. Tam picie jej to nie zwykła czynność, to ceremonia. Cały świat zna słynną godzinę "five o'clock". Pija się ją również do śniadania, które w Anglii bywa bardzo obfite. Jest to dawny brytyjski zwyczaj. Czarna angielska herbata śniadaniowa to mieszanka herbat, głównie z Yunnan, Assam i Cejlonu. Nasza herbata czarna Breakfast Tea to mieszanka pobudzająca o łagodnym smaku i niskiej goryczy. Wspaniała o poranku i do śniadania- smacznie odpędzi resztki snu!
Waga podstawowa 50 g
WŁAŚCIWOŚCI HERBATY:
Dzięki teinie działa pobudzająco. Zawiera przeciwutleniacze chroniące przed chorobami nowotworowymi oraz miażdżycą, flawonoidy zapobiegające tworzeniu się zakrzepów krwi i fluor chroniący zęby przed próchnicą.
POCHODZENIE HERBATY:
Chiny, prowincja Yunnan
Indie, prowincja Assam
Cejlon
Indie, prowincja Darjeeling
SKŁADNIKI HERBATY:
czarne herbaty:
Herbata Yunnan Gold
Herbata Assam
Herbata Ceylon
Herbata Darjeeling
Herbata Yunnan Mao Feng
PARZENIE HERBATY:
Odmierzyć 1/2 - 1 łyżeczkę herbaty na filiżankę (200ml), zalać przegotowaną wodą (~95℃) i pozostawić pod przykryciem, po około 3-4 minutach oddzielić liście od naparu.
Dane techniczne
Z dodatkami | Nie |