Herbata zielona Bancha
Opis
Złotozielony napar łączy ze sobą kontrast słodkiego akcentu oraz delikatnej goryczy, a niska zawartość teiny czyni ją idealną na wieczory. Dzieje się tak, ponieważ na herbatę Japan Bancha. wybiera się jedynie grubsze, mięsiste liście i miękkie łodyżki krzewów, z których pochodzi także znana herbata Sencha. Liście tej herbaty zrywa się podczas drugiego zbioru, pod koniec maja. Odpowiednio długo parzone liście wspaniale wyciszą umysł i ciało. Jej zdecydowany smak zachwyci podniebienie i delikatnie orzeźwi, natomiast gdy zaparzymy liście krótko, przyjemnie nas pobudzi. Parzyć możemy do 3 razy. Ze względu na ogromną ilość antyoksydantów napar posiada wiele wspaniałych dla naszego organizmu właściwości. Działa odchudzająco, odmładzająco i przyspiesza usuwanie toksyn z organizmu.
Waga podstawowa 50 g
WŁAŚCIWOŚCI HERBATY:
Napar z pierwszego parzenia ma łagodne działanie stymulujące, a z drugiego i trzeciego uspokajające. Wspomaga koncentrację i jasność umysłu. Opóźnia procesy starzenia (silne antyoksydanty). Przyspiesza usuwanie toksyn i ułatwia odchudzanie. Zapobiega nadciśnieniu. Bogata w witaminy B, C i E oraz mikroelementy.
POCHODZENIE HERBATY:
Japonia, prefektura Kagoshima
PARZENIE HERBATY:
Odmierzyć 1 łyżeczkę herbaty na filiżankę (200ml), zalać przegotowaną wodą (70 - 80℃) i pozostawić pod przykryciem, po około 2-3 minutach oddzielić liście od naparu.
Dane techniczne
Z dodatkami | Nie |