Puszcza. Ciche i majestatycznie spokojne miejsce, gdzie czas wydaje się płynąć wolniej. Urzeka swoim dzikim pięknem, niezależnością i naturalnym bogactwem. Zainspirowani atmosferą tego niezwykłego rejonu wyczarowaliśmy herbatę owocową Esencja Puszczy. Składa się z aronii, jeżyn i borówek (słynących z dużej zawartości przeciwutleniaczy oraz witamin z grupy B, C i E), kory dębu i liści poziomki (cenionych za substancje przeciwzapalne, ściągające, przeciwbakteryjne) oraz aromatu i trawy żubrowej, które nadają słodki, leśny zapach i smak owoców lasu. Susz warto parzyć nieco dłużej, aby pozwolić owocom i ziołom oddać jak najwięcej aromatu i dobroczynnych substancji. W ten sposób uzyskuje się jasnoróżowy napar, który można spokojnie pić o każdej porze dnia, ponieważ nie zawiera teiny ani kofeiny. Dlatego polecamy naszą tą herbatę również na koniec dnia, aby wyciszyć się, wzmocnić organizm i cieszyć dobrodziejstwami od natury. Pozwólmy sobie na chwilę zapomnieć o codziennych obowiązkach, zamknijmy oczy, napijmy się pysznej herbaty i smakujmy esencję puszczy.
SKŁADNIKI HERBATY:
Aronia kandyzowana, aronia suszona, głóg, jeżyna liofilizowana, borówka liofilizowana, liść poziomki, aromaty, trawa żubrówka - turówka.
PARZENIE HERBATY:
Odmierzyć 2 łyżeczki herbaty na filiżankę (200ml), zalać przegotowaną wodą (~95℃) i pozostawić pod przykryciem, przez około 5 - 8 minut w zależności od oczekiwanej intensywności naparu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 1463 kJ/ 345 kcal, tłuszcze 0,7g (w tym kwasy nasycone 0,1g), węglowodany 79g (w tym cukry 49g), błonnik 6,7g, białko 2,6g, sól 0g
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym, chłodnym oraz zacienionym miejscu.