Kawa ziarnista Peru Chanchamayo HB
Najwyższej klasy ziarna rosnące na wys. ponad 1000 m n.p.m. Kawa zbierana ręcznie. Ma subtelny zrównoważony smak i słodkawy aromat.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Kod produktu: kawaziarnista006
Cechy produktu
kawy świata
Opis
Chanchamayo to obrośnięta zielenią prowincja położona w samym środku Peru. To właśnie tam, u podnóża samych Andów hodowana jest kawa, która swoim smakiem i jakością wywalczyła sobie szczególne miejsce wśród kaw z tego kraju. Owoce kawowca dojrzewają tu w cieniu na dużych wysokościach. Proces dojrzewania jest powolny, olejki eteryczne ziaren mają czas na rozwinięcie pełnego potencjału swojego smaku. W tym regionie najliczniejsze są gospodarstwa w 100% ekologiczne. Zebrane ręcznie ziarna zostały poddane obróbce na mokro i wysuszone na słońcu.
Uprawiana przez Indian kawa charakteryzuje się lekkim body i niską kwasowością. Aromat prawdziwej, rzemieślniczej kawy zachwyca swoją intensywnością. Lekki smak czekolady i karmelu idzie tu w parze z doskonałą mocą naparu. Dzięki cytrusowym nutom dobrze sięgnąć po nią w upalne dni. Nada rześkości w działaniu i myśleniu. Średnie body. Orzechowy finisz. HB- ang. Hard Beans to oznaczenie twardych ziaren z dużych wysokości.